Indrek Saar: ma pole ainuke, kes on valmis sotside juhiks kandideerima (1)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar kodukandis Läsna-Loobu rahvamaja ees. Seal tegutsevad laulukoor ja rahvateater, kuid kehtiva kokkuleppe kohaselt professionaalid ega isegi mitte poolprofessionaalid seal lavale ei roni. Saare sõnul käib ta koos abikaasa Ülle Lichtfeldti ja Üllar Saaremäega rahvamajas siiski aeg-ajalt müramas.
Indrek Saar kodukandis Läsna-Loobu rahvamaja ees. Seal tegutsevad laulukoor ja rahvateater, kuid kehtiva kokkuleppe kohaselt professionaalid ega isegi mitte poolprofessionaalid seal lavale ei roni. Saare sõnul käib ta koos abikaasa Ülle Lichtfeldti ja Üllar Saaremäega rahvamajas siiski aeg-ajalt müramas. Foto: Tairo Lutter

Selle suve seni irriteerivaima poliitintriigi tekitanud sotside aseesimees kultuuriminister Indrek Saar kinnitab homse Arteri kaaneintervjuus, et tema ei ole kindlasti ainuke Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas, kes on valmis Jevgeni Ossinovski kõrval partei juhiks kandideerima.

Arteri küsimusele, kes võiks olla teised kandidaadid, arvestades et välistada võib erakonna eelmise juhi Sven Mikseri kui liiga värske mäletuse lähiminevikust, hiljuti partei Tallinna piirkonda mitteedukalt juhtinud Andres Anvelti ja sotside värske täienduse Marina Kaljuranna, kes on öelnud kindla ei, et tema juhiks kandideerida ei taha, vastas Saar: «Ma arvan, et mitte keegi neist, keda te mainisite, ei peaks olema välistatud. Meil on neid inimesi, kellel on juhi potentsiaali, täiesti piisavalt, et läbi viia sisevalimised mitme kandidaadiga.»

Samas lisas Saar, et teistest landidaatidest rääkida oleks ennatlik, sest sotsid ei ole tänaseni otsustanud, et lähiajal võiks tulla sisevalimised.

Arteri küsimusele, kas tema on sisevalimiste korraldamise poolt enne riigikogu valimisi või mitte, vastas Saar, et kõiki võimalusi tuleb kaaluda ning erakonnas selle üle arutades ei ole õige uue juhi valimise teemast hoiduda, sest parteisiseses dialoogis ei saa olla tabuteemasid.

Kui Arter päris üle, et juhul kui Saarel oleks valida, kas pigem teha või mitte teha üldkogu ja uue juhi valimised, siis kas tema oleks pigem poolt või vastu, vastas ta: «Seda ütlen siis, kui oleme erakonnana midagi otsustanud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles