Eesti triatleet võitis EMil pronksmedali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Eesti Triatloni Liit

Triatleet Kaidi Kivioja saavutas täna Tartus peetud Euroopa meistrivõistlustel triatloni sprindidistantsil kolmanda koha. Karjääri esimene tiitlivõistluste medal tuli 25-aastasele Kiviojale ajaga 58 minutit ja 54 sekundit. 

Eliitklassi stardis oli kokku 48 naistriatleeti, kelle hulgas ka kolm eestlannat – lisaks Kiviojale veel Katrin Zaitseva ja Paula-Brit Siimar. Emajões läbitud 750 meetri pikkuse ujumisdistantsi järel saabus Kivioja vahetusalasse 28. positsiooni, kaotusega liidritele üle 40 sekundi. Ent rattagrupp, kuhu Kivioja sattus, tegi eestlanna juhtimisel head tööd ning 20 km rattatrassil suudeti vahe esimestega peaaegu minimaalseks sõita.

Vahetusala juures kergelt kukkunud Kivioja asus 5 km jooksurajal, eriti just pikal ja raskel Vanemuise tänava tõusul, koheselt konkurente ründama ning tõusis viimaseks kilomeetriks koguni teisele kohale. Lõpuspurdis suutis värskemaid jalgu näidanud venelanna Alexandra Razarenova temast siiski mööduda, edestas pronksmedaliga lõpetanud Kivioja napi kahe sekundiga.

Euroopa meistriks krooniti 20 sekundit varem lõpujoone ületanud Sophie Coldwell Suurbritanniast, kelle võiduajaks märgiti 58 minutit ja 32 sekundit. Teistest eestlannadest lõpetas Katrin Zaitseva 45. ja paula-Brit siimar 47. kohaga.

Juba võistluse eel poodiumikohta ihanud Kivioja sõnul tundis ta võimalust medalile tulla jooksuetapi keskosas. Palju andsid eestlanna sõnul juurde kodupubliku maruline kaasaelamine.

Meeste sprindivõistluse meistritiitel läks Slovakkiasse Richard Vargale. Eestlastest olid Henry Räppo 34. ja Kevin vabaorg 45. Juunioride distantsil tegi korraliku võistlusel Johannes Sikk, kes ületas finišijoone 22. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles