Kuldsete kätega mees ehitas garaažis valmis sõiduauto (2)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hallistes elav Agu Helimets ehitas kahe talvega valmis kahekohalise sõiduauto, mille küljest leiab värvikaid detaile nagu pasunad, mis mängivad hispaania rahvalaulu «La cucaracha».
Hallistes elav Agu Helimets ehitas kahe talvega valmis kahekohalise sõiduauto, mille küljest leiab värvikaid detaile nagu pasunad, mis mängivad hispaania rahvalaulu «La cucaracha». Foto: Elmo Riig

Viljandimaal Hallistes elav 63-aastane Agu Helimets, kellele on kogu elu leiva lauale toonud käeline töö, ehitas nullist valmis sõiduki, mis meenutab läinud sajandi algusaja Ford T-d.

Töö lahtise kahekohalise auto ehk rotsteri kallal kestis garaažis kaks talve. Idee see ehitada tuli Helimetsa sõnul noorena ostetud ja hiljem seisma jäänud Zaporožetsist. Täpsemalt siis, kui ta oli selle 50 aastat vana 40-hobujõulise mootori täielikult ära remontinud. «Mõtlesin, et teeks retrostiilis auto, siis saab veel kord sapaka mootori häält kuulda.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles