New Jersey kubernerist ei saanud vabariiklaste presidendikandidaati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Jersey kuberner Chris Christie
New Jersey kuberner Chris Christie Foto: SCANPIX

USA New Jersey osariigi populaarne ja vastuoluline kuberner Chris Christie teatas eile, et ta ei kandideeri USA presidendivalimistel.

Christie keeldus möödunud aastal oma kandidatuuri esitamast kümneid kordi, kuid vabariiklaste pideva suve tõttu kaalus ta võimalikku kandideerimist uuesti, edastab ABC News.

«Veel ei ole minu aeg, New Jersey on minu prioriteet,» sõnas Christie eile toimunud pressikonverentsil, mida USA telekanalid näitasid otseülekandena.

Seniste kandidaatidega mitte rahul olnud vabariiklased püüdsid Christie meelt muutma panna. Samas oleks Christiel praeguses olukorras keeruline enne järgmise aasta jaanuaris algavaid eelvalimisi oma kampaaniat käivitada.

Christie lõpliku keeldumisega suunatakse valimisrahad soositud Mitt Romney kampaaniasse.

Romney on endine Massachusettsi osariigi kuberner, kes on juhtinud näiteks firmat Bain ja Co. ning Salt Lake City olümpiamängude korralduskomiteed.

Romney suurim oht on Texase kuberner Rick Perry, kes on saanud populaarseks äärmuslikult konservatiivse Tea Party liikumise esindajana.

Eile avaldatud arvamusküsitluse kohaselt juhib Romney 25 protsendise toetusega. Perry toetusprotsent on 17 ning sama palju on ka ärimehel ja raadiohäälel Herman Cainil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles