Simson: Reformierakond võiks keskenduda Eesti probleemide lahendamisele

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits

11. detsembril Brüsselis toimunud Euroopa liberaalide valitsus- ja parteiliidrite kohtumisel tõstatas Kristiina Ojuland küsimuse Keskerakonna sobivusest Euroopa liberaalide perre, selle väiklase sammuga näitas Reformierakond end taas küünilise väikeparteina, kes püüab tähelepanu Eesti siseriiklikelt probleemidelt vägisi kõrvale juhtida.

«Selle asemel, et arutada, kuhu fraktsiooni Keskerakond Euroopa Parlamendis kuuluma peaks, tuleks peaministriparteil tegeleda enda tekitatud majanduskriisi tagajärgede leevendamisega ning astuda samme kriisist väljumise suunas,» teatas Keskerakonna aseesimees ja Euroopa liberaaldemokraatide ja reformiparteide nõukogu liige Kadri Simson Keskerakonna pressiesindaja vahendusel.

«Kristiina Ojulandi argumendid Keskerakonna vastu on paraku lausa naeruväärsed. Nimelt süüdistas ta keskerakondlasi selles, et oleme soovitanud Eestil ülejäänud maailmast eeskuju võtta ja kriisist väljumiseks riigi rolli majanduses suurendada,» lisas Kadri Simson.

«Võib-olla meeldiks Reformierakonnale kui Eesti rahvas hoolimata praegusest kriisiolukorrast endiselt usuks, et Andrus Ansipi valitud kurss ja negatiivne majanduskasv viivad meid 15 aastaga viie rikkama Euroopa riigi hulka?» küsis Simson.

«Kui tegemist oli tõesti Ojulandi Euroopa Parlamendi valimiste kampaania avapauguga ja tema põhiteemaks Euroopas kujunebki Keskerakonna kirumine, siis soovitan kõigil valijatel tõsiselt kaaluda, kas Kristiina Ojulandi Brüsselisse saatmine poleks mitte ühe koha raiskamine niigi napist kuuest eurosaadiku kohast,» märkis Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles