Riigikaitsekomisjon toetas Terrase kandidatuuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Liis Treimann

Riigikogu riigikaitsekomisjon võttis peale pooleteist tunnist arutelu konsensusliku seisukoha toetada brigaadikindral Riho Terrase kandidatuuri kaitseväe juhataja ametikohale.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma rääkis, et komisjonis toimus pikk arutelu, mis puudutas kaitseväe ja ohvitserkonna tuleviku erinevaid aspekte.

«Komisjon sai probleemidele ammendava vastuse. Me nägime võimalust viia kaitseväge edasi positiivses võtmes,» rääkis Raidma. «Nii nagu kandidaat Terras ka ise välja tõi, on kõik kaitseväe juhatajad andnud lisaks üldistele arengutele ka mingid omapoolsed panused. Võibolla täna, kus on aega juba olnud proovida erinevaid mudeleid Eesti kaitseväe arenguks, on see koht, kus suuri muudatusi teha ei maksaks.»

Ta tõi siiski välja, et võibolla võiks rohkem keskenduda sellistele teemadele nagu Eesti ohvitserkond ja allohvitserkond ja nende kvaliteet.

«Ja ka võibolla vana mõõtme sisse toomisele,» lisas Raidma. «Ohvitser tähendas ajaloos positiivses mõttes intelligenti, selle kõige tagasi toomine oleks üks väljakutse.»

«Vaatamata headele protsessidele oleme praegu valiku ees, kus eelarvelised võimalused ja prioriteetsed vajadused ei haaku omavahel ehk me peame tegema siin pidevalt valikuid, mis on kaitseväele täna oluline ja mis tuleb edasi lükata,» sõnas Raidma. «Need küsimused seisavad ees. Komisjon nägi kandidaadis meelekindlust need väljakutsed vastu võtta.»

Riho Terrase kandidatuur oli kõneaineks ka tänasel valitsuse pressikonverentsil. Peaminister Andrus Ansip tõdes, et Terras on tugev ja ootuspärane kandidaat kaitseväe juhataja ametikohale. Kas Terrasel ka valitsuse poolehoid on, saab tema sõnul öelda pärast Terrase kandidatuuri arutamist valitsuses.

Kaitseminister Mart Laar esitab valitsusele ettepaneku esitada järgmiseks kaitseväe juhatajaks brigaadikindral Riho Terras, kes töötab praegu kaitseväe peastaabi ülema ametikohal. Praeguse kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneotsa viieaastane ametiaeg lõppeb selle aasta detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles