Uus Saare maavanem kahtleb püsiühenduses

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaeva ühendus Kuivastu ja Virtsu liinil.
Parvlaeva ühendus Kuivastu ja Virtsu liinil. Foto: Raigo Pajula

Vabariigi valitsuse tänase otsusega uue Saare maavanemana tööle asuv Kaido Kaasik on Saaremaa püsiühenduse loomise asjus kahe vahel.

«Inimesena ma muidugi tahaks mandriga püsiühendust,» ütles Kaasik. «Ent me peame endale aru andma selle projekti jätkusuutlikkusest.»

 17. oktoobrist ametisse asuva Kaasiku sõnul on plaanitava sillaühenduse puhul peaküsimus, kuidas seda kallist objekti hiljem majandada. «Kahaneva rahvaarvu juures tekitab see paratamatult küsimusi,» ütles Kaasik.

Tema sõnul oleks sillaehitusele kuluva raha kohalikku majandusse paigutamine ehk isegi efektiivsem. «Võib-olla oleks targem need vahendid suunata hoopis maakonnas üldise elukvaliteedi tõstmisse. Seda olukorras, kus meie maakonna rahvaarv noorte väljarände tõttu ühtlaselt langeb.»

 1996. aastast Valjala vallavanema ametit pidav Kaasik kuulub IRLi ridadesse. Siiani Saaremaa Omavalitsuste Liidu juhina töötava Kaasiku väitel on omavalitsuste liidu juhil mõneti isegi rohkem võimu kui maavanemal.

 «Maavanema roll on aastatega palju muutunud. Täna on ta rohkem nagu tavalise riigiametniku moodi,» ütles Kaasik. «Mingit imet minu ametisse asumisega ei toimu. 90 protsenti maavanema tööst ei näe kõrvalt mitte keegi. See ongi lihtsalt ametiisikutega ja ettevõtjatega kohtumine ja suhtlemine.»

Oma esimeseks murelapseks peab Kaasik uues ametis Tallinn-Kuressaare lennuliiniga tekkinud probleeme. «Piletihinnad on sellel liinil järsult tõusnud ja ka graafikut tahetakse hõredamaks muuta,» ütles Kaasik.

Saare maakond on maavanemata alates suvest, kui  eelmine maavanem Toomas Kasemaa 23. juulil teenistustähtaja möödumise tõttu ametist vabastati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles