Galerii: tapetud olümpiapronks saadeti tuhandete inimeste poolt viimsele teekonnale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kasahstanis Almatõs saadeti eile viimasele teekonnale Sotši olümpiamängudel meesüksiksõidus pronksmedali võitnud Denis Ten. 25-aastane Ten pussitati kodulinnas surnuks nädala alguses, kui ta proovis peatada kahte röövlit.

Almatõ spordipalees peetud ärasaatmisele tulid tuhanded leinajad, sealhulgas Kasahstani president Nursultan Nazarbajev. Oma järelhüüdes nimetas Nazarbajev Teni tõeliseks Kasahstani patrioodiks. Matuserongkäigus lasti ka Teni kirjutatud laulu «She Won’t Be Mine».

Ten suri noahaavadest saadud vigastustesse 19. juulil, kui ta proovis takistada tema auto küljepeegleid varastada proovinud röövleid. Juhtumiga tegeleva prokuröri Berik Žujrekatjev ütles televisiooni vahendusel, et mõrvas kahtlustatav Nurlai Kijasov tunnistas oma süüd advokaatide juuresolekul. Mida kahtlusalune küsitlusel veel ütles, prokurör ei kommenteerinud.

Ten jõudis oma karjääri jooksul saavutada palju suurepäraseid tulemusi, kui lisaks 2014. aasta olümpiapronksile võitis ta MMilt kaks medalit (2013 hõbe, 2015 pronks). Pyeongchangi olümpia läks Tenil vigastuse nahka ning ta leppis 27. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles