Endine Alatskivi lossiproua pakub jääkeldris kohalikke maitsenaudinguid

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külli Must pakub maitsmiseks rabarberi vahuveini angervaksa ja maasikaga, mis kannab nime «Preilna suveunistus».
Külli Must pakub maitsmiseks rabarberi vahuveini angervaksa ja maasikaga, mis kannab nime «Preilna suveunistus». Foto: Kristjan Teedema

Neliteist aastat Alatskivi lossis vägesid juhatanud ning sellele Peipsiveere pärlile uue hingamise andnud Külli Must otsustas mullu ameti maha panna. Endine lossiproua ei jäänud aga niisama istuma, vaid otsustas kätt proovida ettevõtluses, et endale ja teistele tõestada: ka maal on võimalik töötada ja ära elada.

Alatskivi lossile uue hingamise andnud Külli Must on rajanud vanasse jääkeldrisse mõisamaitsete kodu, kus toidunautlejatele pakutakse kohalikke maitseelamusi. Proovida (ja soovi korral kaasa osta) saab käsitööveine, kuulsat põdrakanepist tehtud Ivan-tšaid ning erinevaid Peipsiveere toidusveniire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles