Talgulised andsid Palupõhja puisniidule vikatitega uue hingamise (1)

Elerin Eelmäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgulised niitsid vikatiga kõrge heina maha.
Talgulised niitsid vikatiga kõrge heina maha. Foto: artur laugamets

Palupõhjal lõppes eile viies Eestimaa looduse fondi (ELF) talgute suvekool, kuhu kogunes üle poolesaja vabatahtliku Alam-Pedja looduskaitseala haruldast puisniitu niitma. Tee suvekooli leidsid nii asjahuvilised kui ka professionaalid Inglismaalt.

«Kesksuvine vikatitega heinategu koos inspireerivate inimestega teeb kahtlemata head nii kehale kui ka vaimule. Suvekool on ehe üritus, kus hulga inimeste teadmiste, kogemuste ja entusiasmi koosmõjul tehakse päriselt Eesti looduse heaks midagi ära,» rääkis suvekooli korraldaja Mart Kiis.

Suvekoolis ühildati töötegemine õppimise ja kogukonnategevustega. Loenguid ja töötubasid jagus kõigisse nelja päeva, mil talgulistele jagati teadmisi puisniitude ökoloogiast, niitmistraditsioonidest maailmas, heaolust, kimalastest ja folkloorist. Praktilisi oskusi said osalejad arendada vikati teritamise töötoas, mida juhendas kolmandat korda üritust väisav inglane Simon Damant.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles