Tour de France'i liidri meeskonnakaaslane eemaldati ebasportliku käitumise tõttu velotuurilt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianni Moscon
Gianni Moscon Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Täna toimus Tour de France'il 15. etapp, millel oli pikkus 181,5 kilomeetrit. Etapi järgselt jätkab üldliidrina Sky rattur Geraint Thomas, kelle meeskond sai pärast etapi lõppu ebameeldiva üllatuse osaliseks

Nimelt otsustasid velotuuri korraldajad eemaldada Sky meeskonna ratturi Gianni Moscon võistluselt, kuna Moscon sattus etapi esimestel kilomeetritel sõnavahetusse ühe Fortuneo-Samsic meeskonna ratturiga. Kohtunikud vaatasid üle neile edastatud videomaterjali ning otsustasid Sky meeskonna ratturi võistlustelt eemaldada.

See ei olnud esimene kord, kui Moscon Sky meeskonnas pahandusi korraldab. Eelmisel aastal taheti itaallast võistlustelt eemaldada, kuna väidetavalt põhjustas ta kaasvõistleja kukkumise. Sel korral ei läinud asi aga rahvusvahelises rattaliidus (UCI) läbi, sest juhtumi kohta ei olnud piisavalt tõendeid.

2017. aastal sai Moscon kuue nädala pikkuse võistluskeelu, kuna ta sõimas Tour de Romandie ajal kaasvõistlejat Kevin Reza'd ning tegi rassistlike avaldusi. Üllataval kombel UCI sel korral olukorda ei sekkunud. Küll aga diskvalifitseeriti Moscon eelmise aasta septembris toimunud MMilt, kuna itaallane kasutas peale kukkumist meeskonna autot oma kasuks ära, hoides sellest kinni.

Hetkel oodatakse Tour de France'i korraldajate poolt ametlikku kinnitust, et Moscon on selle aastaselt velotuurilt eemaldatud. Enne tänast etappi hoidis Moscon velotuuri üldarvestuses alles 116. kohta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles