La Muu omanik kehvadest tulemustest: mis s*tasti, see uuesti (3)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Rask.
Rasmus Rask. Foto: Joakim Klementi / Eesti Meedia/Scanpix

Ökojäätise La Muu juht ja osanik Rasmus Rask nendib värskes majandusaasta aruandes, et 2017. aasta osutus ettevõtte jaoks ajaloo keerukaimaks.

La Muu käive langes mullu 801 000 eurole, võrrelduna 2016. aasta 804 000 euroga. Kahjum aga mitmekordistus, kukkudes tunamulluselt 19 000 eurolt 76 500 euroni. 

Rask kirjeldab, et otsides uusi kasvuvõimalusi, panustati müügitegevustesse, turundusse ning ekspordivõimekusse, kuid kahjuks ei suutnud ettevõte peaasjalikult kogenematuse ja juhtimisvigade tõttu tehtud investeeringuid eduks pöörata.

"Eksport Saksamaale ei andnud loodetud tulemusi, kuid jättis maha üle 30 000 eurose otsese kulu. Kevadine turunduskampaania Tallinnas suurendas küll nõudlust, aga lisamüük jäi saavutamata, kuna laovarud olid kampaaniaperioodil ebapiisavad ning tootmisvõimekus väiketootjalikult hanejalgadel," nendib Rask aruandes. 

Ta lisab, et kuna kõigele lisaks sattus 2017 aastal olema nigel suvi, ei suutnud ettevõte varuda suvel vajalikku rasvakihti ning sattus aasta teisel poolel likviidsuskriisi.  Kui 2016. aastal oli ärikasum üle 50 000 euro, siis 2017. aasta lõpetas La Muu üle 60 000 eurose ärikahjumiga. "S*tt lugu. Ainus lootus on see, et ehk suudame selle väetise pealt järgmisel aastal rammusa viljapuu sirguma panna," kirjutab Rask.

Ta jätkab, et kui 2016. aastal tõi La Muu turule viis uut jäätist, siis selle aasta müügituhinas jäeti tootearenduse unarusse ning see maksis aasta lõpus kätte – uusi jäätiseid tuli aasta lõpuks turule küll neli sorti, aga nende osakaal müügis ei vastanud ootustele. "Aga mis siin ikka halada – mis s*tasti, see uuesti! Elame veel!"

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles