Selgus Kadrioru pargi aednikemaja arhitektuurivõistluse võitja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru pargi aednikemaja võidutöö
Kadrioru pargi aednikemaja võidutöö Foto: Pressimaterjalid

Kadrioru parki planeeritava oranžerii ehk aednikemaja arhitektuurivõistluse võitis Karisma arhitektid OÜ ideekavand, autoriteks Kai Süda ja Risto Parve.

Jagatud teine ja kolmas preemia läksid Arhitekt Must OÜ-le ja KAVAKAVA OÜ-le. Ergutuspreemiad said OÜ Stuudio Tallinn ja Molumba osaühing. Kokku esitati ideekonkursile 14 võistlustööd.

Konkursi eesmärgiks oli leida Kadrioru pargi ajaloolise lossiaedniku hoonete kompleksile sobiv kaasaegne arhitektuurne lahendus. Žürii tõstis esile, et võidutöös on põnevalt ja oskuslikult seotud aednike töised toimetamised avalike funktsioonidega.

Kadrioru pargi direktori Ain Järve sõnul kujuneb kavandatavast hoonest aiandikompleks pargi hoolduseks vajalike ruumidega – kasvuhooned, hooldustehnika hoiuruumid, töökojad, laoruumid ning personali töö- ja abiruumid. «Lisaks on hoonele seatud ülesanne tutvustada pargi ajaloo, maastikuarhitektuuri ja haljastuse hooldamisega seotud teemasid avalikkusele, milleks on hoonesse ette nähtud talveaed, kohvik ja eriala kirjanduse raamatukogu koos õppeklassiga,» täpsustas Järve.

Hoone on kavandatud Kadriorus asuvale kinnistule aadressiga L.Koidula tn 34, ajaloolise oranžerii asukohta, mis on tänaseni kasutusel Kadrioru aiandina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles