Endine maailma esireket Dinara Safina lõpetas karjääri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dinara Safina
Dinara Safina Foto: SCANPIX

Endine maailma esireket Dinara Safina otsustas tipptennisega lõpparve teha, teatas tema vanem vend Marat Safin täna Moskvas peetud pressikonverentsil.

Eile ütles 25-aastane Safina intervjuus ESPNile, et pole kindel, kas ta enam kunagi tenniseväljakutele naaseb. Nimelt on Safinat juba kaks aastat kimbutanud seljavigastus ning iga kord, kui ta on üritanud uuesti võistlustulle asuda, on vigastus veel hullemaks läinud.

«Kui selle valuga nii kaua elada, pole see enam sugugi lõbus. Tahan lihtsalt normaalset elu elada,» rääkis Safina ESPNile.

Viimati mängis Safina tänavu maikuus. Augustis proovis ta oma kodulinnas Moskvas sõbraga tennist mängida, kuid see lõppes tugeva valu tõttu 15 minutit hiljem. «Ma polnud ammu reketit kätte võtnud ja mõtlesin, et see on kindlasti tore, aga selles polnud midagi toredat,» nentis Safina, kes pidi tenniseväljakult haiglasse sõitma. «Mõnikord tahaks kord nädalas natuke tennist mängida, aga ma ei saa isegi seda teha.»

Täna andis endine meeste tennise esinumber, kaks aastat tagasi karjääri lõpetanud Marat Safin Moskvas pressikonverentsi, kus avaldas ka, et tema väike õde on otsustanud tipptennisega lõpparve teha, vahendab Eurosport.

«Dinara otsustas karjääri lõpetada. Ta on selle otsusega üsna hästi leppinud, ta võtab seda kui ühe eluetapi lõppu,» rääkis Safin. «Tema tervisega on praegu kõik korras. Igapäevaelus tunneb ta end hästi, aga ta lihtsalt ei saa enam tipptasemel tennist mängida.»

Safina võitis oma karjääri jooksul 12 turniiri ning tõusis edetabeli esikohale 2009. aasta aprillis.

Safina mängis oma karjääri jooksul seitsmel korral ka Eesti parima naistennisisti Kaia Kanepiga ning jäi peale matšidega 4:3. Kõik Kanepi võidud pärinevad noorteklassist, neist magusaim pärines 2001. aasta Prantsusmaa lahtiste noorteturniirilt, mäletatavasti sai Kanepi seal esikoha.

Viimati olid Kanepi ja Safina vastamisi 2009. aasta Austraalia lahtistel meistrivõistlustel ning siis sai Safina kindla 6:2, 6:2 võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles