Kangert: suurtuuril loevad vaid etapivõidud ja hea lõppkoht

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert näitab Tour de France’il tõelist meeskonnahinge.
Tanel Kangert näitab Tour de France’il tõelist meeskonnahinge. Foto: Gian Ehrenzeller/EPA/Scanpix

Mullu Giro d’Italial kukkunud ja vasaku käe küünarliigese murdnud Eesti jalgrattur Tanel Kangert seljatas raske vigastuse ja tunneb end jälle suurepäraselt. Seda tõestab eriti eredalt Astana profimeeskonna ratturi vorm tänavusel Tour de France’il.

«Ma ei taha millegi üle kurta. Kõik on hästi ja tuju hea,» rääkis 31-aastane Kangert eile, kui ratturid nautisid velotuuri teist puhkepäeva. Paus kulub igale mehele marjaks ära, kuid see ei tähenda, et nad sadulasse ei roni. Tunnetust ei tohi ju ära kaotada. «Magasin hästi, tegin kuni kahetunnilise treeningu ja ühe viieminutilise suurema pingutuse. Tavaline režiim massaaži ja ülejäänud protseduuridega,» iseloomustas Kangert taastumispäeva.

Kangert hoiab enne velotuuri viimast nädalat üldarvestuses 19. kohta, ent Vändras sündinud ratturi peamine eesmärk pole oma positsiooni parandada ja esikümnesse jõuda, vaid eelkõige meeskonnakaaslase Jakob Fuglsangi abistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles