Selgus Toronto tulistaja isik (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik sündmuskohta valvamas.
Politseinik sündmuskohta valvamas. Foto: USMAN KHAN / AFP / Scanpix

Kanada võimud avaldasid isiku nime, kes korraldas pühapäeva õhtul Torontos massitulistamise. Tulistajaks osutus 29-aastane Faisal Hussain.

Tulistamise tagajärjel hukkus kaks inimest, 18-aastane naine ja kümneaastane tüdruk. Kanada suurimas linnas toimunud rünnaku järel sai vigastada veel 13 inimest. Tapja sooritas enesetapu pärast tulevahetust politseiga.

Ontario provintsi erijuurdluste üksuse (SIU) teatel jälitasid politseinikud tulistajat Bowden Streetil ja toimus tulevahetus, enne kui mees taas põgenes. Mees leiti surnuna umbes saja meetri kauguselt Danforth Avenuelt.

Hussaini vanemad avaldasid ohvrite perekondadele kaastunnet oma poja kohutavate tegude eest. Perekond teatas, et Hussain kannatas tõsiste vaimse tervise probleemide all ning võitles suure osa oma elust ravimatu psühhoosi ja depressiooniga.

Reese Fallon.
Reese Fallon. Foto: AP/Scanpix

Ühe ohvri nimi on praeguseks ka avaldatud. Elu kaotas 18-aastane Reese Fallon, kes oli äsja keskkooli lõpetanud. Facebookis avaldatud andmete kohaselt pidi Fallon alustama õpinguid McMasteri ülikoolis.

Hädaabikõne tehti Toronto Greektowni linnaosas kohaliku aja järgi pühapäeva õhtul kell 22. Tegu on piirkonnaga, mis on tuntud oma restoranide ja suveterrasside poolest. Tunnistajate sõnul sooritas ründaja 20–30 lasku ning laadis vahepeal ka relva.

Politsei teatel sai pihta kaheksa naist ja seitse meest. Kannatanud olid vanuses 10–59. Uurimist juhtiva Terry Browne'i sõnul võisid mõned ohvritest saada «elumuutvaid vigastusi». Politsei sõnul on liiga vara motiividega spekuleerida.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles