NOA avas taas uksed, kuigi endiselt on selgusetu, kuidas haigustekitaja restorani sattus (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Eelmise nädala kolmapäeval salmonelloosipuhangu tõttu suletud NOA tipprestoran avas taas uksed.

Kuigi terviseamet andis restoranile loa uksed avada juba eelmise nädala neljapäeval, otsustas NOA juhtkond uksed teisipäevani suletuna hoida. «Tänaseks ollakse ohutuses aga veendunud ning nakkusoht on likvideeritud,» seisab pressiteates.

Terviseameti pressinõunik Simmo Saar ütles, et tingimus restorani taasavamiseks oli see, et restoran peab tagama nakkuse edasise leviku tõkestamise. «Sealhulgas peavad restorani töötajad läbima täiendava tervisekontrolli ja naasmisel tööle peavad nende laboratoorsete uuringute tulemused olema salmonella tekitaja suhtes negatiivsed,» rääkis Saar. «Andsime loa restoran avada juhul, kui NOAl on piisav arv töötajaid, kelle proov on negatiivne.»

Veterinaar- ja Toiduameti esindaja Elen Kurvits lisas, et NOA restoranis külastajate haigestumise põhjustanud toit on tuvastatud ning omanik on tema sõnul teinud kõik, et vältida juhtunu kordumist. «Suure tõenäosusega on tegemist toidu kaudu levinud nakkusega,» kordas Kurvits.

NOA peakoka Tõnis Siiguri sõnul otsustati restoran avada, sest restoran on teinud nakkuseohu likvideerimiseks kõik. «Esmalt vabandame veelkord siiralt ja südamest kogu NOA kollektiivi poolt. Oleme väga kurvad, et oma klientidele ja töötajatele niivõrd suuri ebameeldivusi põhjustasime,» ütles Siigur.

«Oleme saanud kätte Synlabist oma töötajate analüüside tulemused, desinfitseerinud Ecostern ja professionaalide abiga kogu restorani ja terrassi viimse millimeetrini, vahetanud välja kogu majas oleva tooraine, likvideerinud menüüst toorest liha ja muna sisaldavad road ning saanud loa restoran avada,» rääkis Siigur. «Ükski teid teenindav NOA töötaja pole viirusekandja ja meie restoran ei kujuta teile ohtu,» kinnitas ta.

Mis puudutab analüüside tulemusi, siis on endiselt keeruline öelda, kuidas haigusetekitaja NOA restorani sattus. Veterinaar- ja Toiduameti võetud proovide tulemused selguvad lähiajal, kuid ka nende tulemusel on keeruline sajaprotsendiliselt väita, kust nakkus alguse sai. 

«Kinnitame, et oleme iga päev teinud rohkem, kui meilt nõutakse, et restorani puhtus ja hügieen vastaks tingimustele,» lisas Siigur. «Lisaabinõuna oleme otsustanud uuendada ja saata täiendavasse üldisesse tervisekontrolli kõik oma töötajad, oleme teinud väga põhjaliku auditi seoses tooraine päritoluga ning töötame ka edaspidi iga päev selle nimel, et NOAst saadud kogemus oleks laitmatu.»

Paar tundi pärast taasavamist avanes Postimehe reporterile pilt kolmest lauast, mille taga õhtustasid mõned inimesed. Parklas oli kaks autot ning esimestel tundidel, kui restoran jälle avatud oli, rohkem külastajaid saabumas näha ei olnud. Kuna restoran avati alles kell 17.00, võib maja veel õhtu möödudes klientidest täituda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles