“Eestirand” pakub vaatajatele emotsioone

Kirke Tobreluts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näidendi autor Piret Saul-Gorodilov.
Näidendi autor Piret Saul-Gorodilov. Foto: Vladislav Gorodilov

Reede õhtul jõuab Piret Saul-Gorodilovi näidend “Eestirand. Lootuse kursil” järjega Purtse sadamasse. Autor rääkis, et näidend on rohkem tellimusena ja EV 100 programmi raames kirjutatud.

“Prangli saare kultuuriasjaajajad soovisid näha tagasivaadet teise maailmasõja aega,” sõnas Saul-Gorodilov. Saarele on püstitatud mälestusmärk “Eestirand”, mis meenutab sundmobilisatsiooni käigus hukkunud eesti mehi.

Piret Saul-Gorodilov käis esietendusel Prangli sadamakuuris Noor Kaardivägi ka isiklikult kohal. “Ma jäin lavastusega väga-väga rahule,” ütles ta ja lisas, et publik läks laval toimuvaga täielikult kaasa. “Ainult kiidusõnad,” lausus ta. Näidendi autor rääkis, et lavastaja Eva Kalbusega oli tal juba teine koostöö ja seekord veel parem kui esimene. “Minu enda ettevalmistus oli parem, käisin juba talvel Pranglil kohal ja intervjueerisin kohalikke,” ütles Saul-Gorodilov.

Varem jäätmejaamas töötanud, kuid nüüd ametit vahetanud Piret Saul-Gorodilov sõnas, et näidendite kirjutamise vastu hakkas ta huvi tundma umbes kaheksa aastat tagasi. “Käisin Drakadeemias õppimas ja osalesin konkurssidel,” lausus ta, “ning sedasi hakkasingi silma jääma.”

Mitmes paigas etenduv lavastus pakub inimestele emotsioone ja lahti hakkavad rulluma tuhandete inimeste päästmise ja pääsemise lood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles