Vald soovib Osmussaare tuletorni külastajatele avada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osmussaare tuletorn.
Osmussaare tuletorn. Foto: Vikipeedia

Lääne-Nigula vallavalitsus soovib riigilt saada oma kasutusse Osmussaare tuletorni kinnistu, et avada see külastajatele.

Lääne-Nigula vallavalitsus on saatnud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kirja, milles soovib sada oma kasutuse Osmussaare tuletorni kinnistu pindalaga 605 ruutmeetrit. Vald soovib külastajatele avada kinnistul asuva tuletorni. Vald kinnitab kirjas, et tuletorni avamisel jääb see samaaegselt töötama navigatsioonimärgina.

Vald on nõus riigile maksma käibepõhiseks kasutustasuks kümme protsenti külastajatele müüdavate piletite müügist. ning tuletorni hakkab haldama valla palgal olev Osmussaare saarevaht.

Kui riik nõustub kinnistu Lääne-Nigula andma, plaanib vald tuletorni külastajatele avada tuleva aasta suvel.

Vald prognoosib tuletorni külastajate hulgaks 1500 täiskasvanut ning 100 last ja pensionäri. Piletitulu loodab vald aasta jooksul teenida 7500 eurot ning sama suured saavad prognoosi kohaselt olema jooksvad kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles