Liibanon tervitab püüdeid tagada Süüria põgenike naasmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saad al-Hariri.
Saad al-Hariri. Foto: MOHAMED AZAKIR / REUTERS

Liibanoni peaminister Saad Hariri tervitas teisipäeval rahvusvahelisi püüdeid tagada Süüria põgenike kodumaale naasmine ja ütles, et ootab Vene kaitseministeeriumi koostatud plaani.

Hariri avaldas lootust, et koostöös USA, ÜRO ja teiste osapooltega valminud plaan on tõsine katse põgenikekriis lahendada.

Vene kaitseministeerium teatas eelmisel nädalal, et tegi Ühendriikidele ettepaneku moodustada põgenike kojupöördumise organiseerimiseks töörühm, kuhu kuulub ka Jordaania.

ÜRO pagulasamet on registreerinud Liibanonis ligi miljon Süüria põgenikku.

Varsti võib umbes 200 000 põgenikku Euroopa Liidust Süüriasse naasta, ütles teisipäeval Vene kaitseministeeriumi kõrge ametnik kindral Mihhail Mizintsev.

"Me peame otsustavalt suurendama pingutusi koos teiste riikidega, eeskätt Euroopa Liidu liikmetega, kust võib lähitulevikus tagasi pöörduda kuni 200 000 põgenikku," ütles Mizintsev kaitse- ja välisministeeriumi Süüria põgenike naamist koordineeriva peastaaabi koosolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles