ISIS võttis Toronto tulistamise eest vastutuse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Faisal Hussain.
Faisal Hussain. Foto: AP/Scanpix

Terrorirühmitus Islamiriik (ISIS) võttis vastutuse pühapäeval Torontos toimunud tulistamise eest, teatas rühmituse propagandakanal AMAQ.

Toronto Greektowni linnaosas toimunud tulistamises hukkus kaks inimest, vigastada sai 13. Lisaks sooritas tulistaja enesetapu pärast tulevahetust politseinikega.

ISIS väitis avalduses: «Ründaja oli Islamiriigi sõdur ja korraldas rünnaku vastusena üleskutsetele võtta sihikule koalitsiooniriikide tsiviilisikud.» Rühmitus ei täpsustanud väidet, samuti ei antud ühtegi tõendit selle kohta, et ründaja nende nimel tegutses.

Viimaste aastate jooksul on korduvalt tulnud ette juhtumeid, mille käigus ISIS võtab vastutuse rünnaku eest, millega neil tegelikkuses seosed puuduvad. Näiteks väitis rühmitus, et eelmisel aastal Las Vegases toimunud massitulistamine oli nende kätetöö. Tänini pole leitud ühtegi märki, et ISIS tulistajaga mingil moel seotud oleks olnud. 

Kanada võimud avaldasid eile ka Toronto tulistaja isiku. Ründajaks osutus 29-aastane Faisal Hussain, kes kannatas vanemate sõnul tõsiste vaimse tervise probleemide käes ning võitles suure osa oma elust ravimatu psühhoosi ning depressiooniga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles