Moodne lahendus: Šveitsi linn asendas kirikukellad mobiilihelinaga

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Lukasz Janyst / PantherMedia / Scanpix

Lucerne linnas Šveitsis otsustati sealse katoliikliku Püha Peetruse kiriku kellad asendada renoveerimise ajaks mobiilihelinaga. 

Kaasaegse mõtlemisega kirikupead nõustusid renoveerimisprojekti kaasama kunstitudengid Lucerne Ülikooli rakendusliku teaduse osakonnast, kirjutas Travel+Leisure. Algselt oli kirikukellade mobiilihelinaga asendamise idee lihtsalt naljana mõeldud, kuid siis osutati vimka teoks teha.

Kirikukelli endid renoveerimise ajal ei kasutatagi ning mobiilihelina hääl, mis kirikukelli asendama hakkab on tuttav kõigile, kes kunagi iPhone'i on omanud. 

«Me arvasime, et telefon, mobiiltelefon helises. Aga siis ütlesin teistele, et see oli hoopis jumala kutse,» kirjeldas üks turist kummalist kogemust.

Renoveerimisprojektis kaasa lööv tudeng selgitas, et oleme liigselt oma mobiiltelefonidega seotud. «Me suhtleme nendega, kui oleme üksi, me küsime telefonilt nõu. Kõiki neid omadusi seostatakse tegelikult jumalatega,» sõnas ta. 

Mobiilihelin ei jää aga kirikukutseks alatiseks. Augusti algusest hakkavad usklikke palvusele kutsuma taas tavalised kirikukellad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles