Vormelilegend pahandab: Hamilton arvab kindlasti, et ta on Jeesus

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton vihmasajus
Lewis Hamilton vihmasajus Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

1997. aasta F1 maailmameister Jacques Villeneuve ei usu, et Lewis Hamiltoni teod on siirad. Eriti pahandas kanadalast Hamiltoni käitumine Saksamaa GP-l. 

Hamiltonil ebaõnnestus Hockenheimi ringrajal peetud GP kvalifikatsioon täielikult, kui tema Mercedese hüdraulika ütles esimese sessiooni ajal üles, käigud ei vahetunud ja edasiste kahjude vältimiseks andis meeskond korralduse raja äärde parkida. Siiski suutis britt etapi võita, kuigi ta rikkus rajal reegleid. 

Neljakordne maailmameister otsustas meeskonnaga pärast turvaauto rajale tulekut, et pannakse alla värsked rehvid. Hamilton oligi boksi suundumas, kuid viimasel hetkel mõtles meeskond ümber ja Hamilton keeras boksiteelt tagasi rajale.  Kuigi kuningliku vormelisarja reeglid keelavad sellist manöövrit teha, ei karistatud teda. 

Villeneuve'i sõnul on kõik, mida Hamilton teeb, aga näitemäng.

«Ta arvab, et ta on Jeesus. Talle antakse kõik andeks. Juba see, kui ta pärast ebaõnnestunud kvalifikatsiooni oma auto juures põlvitas, meenutas kannatavat Jeesus Kristust. Ja see, mida ta rääkis. Ja muidugi ka viis, kuidas ta pärast poodiumil nõnda dramaatiliselt žestikuleeris, näidates, et vihmasadu oleks kui tema tekitatud,» rääkis Villeneuve AutoBildile.

Leis Hamilton oma autoga
Leis Hamilton oma autoga Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 

Love conquers all. Giving all the glory to God??

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

Villeneuve'i sõnul pole britis kübetki siirust ning ta nõustub Sky Sportsi kommentaatoritega, kes Hamiltonile pärast Saksa GP-d meelehärmi pakkusid. Hamilton postitas kusjuures Instagrami ka pildi, mille all ta enda halvustajaid süüdistas. Hiljem otsustas britt pildi kustutada, kuid Mercedese meeskonna pealik Toto Wolff arvas, et Hamilton oleks pidanud postituse alles jätma. 

Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images

«Lewis ei peaks olema üllatunud. Ta ajab F1-sarja Hollywoodiga sassi. Kõik, mida ta teeb, on lavastatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles