Harjumaal hukkus autorataste all seitsmeliikmeline metsseapere

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssead
Metssead Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

Harjumaal Tallinna-Tartu maanteel hukkus täna varahommikul autorataste all seitsmeliikmeline metsseapere.

«Varahommikul olin väga kurva sündmuse tunnistajaks, kui Tallinna-Tartu maantee 32. kilomeetril sõitis auto otsa metsseaperele,» ütles fotograaf Peeter Karask Eesti Jahimeeste Seltsi (EJS) uudisteportaalile. Hukkusid emis, kesik ja viis väikest põrsapoega.

Karaski sõnul ei saa õnnetuses süüdistada kedagi, tegu oli pelgalt õnnetu kokkusattumusega. «Saame ainult olla veel tähelepanelikumad ja valida oma sõidukiirust, et vältida selliseid juhtumeid,» sõnas Karak.

EJS paneb liiklejatele südamele, et metsloomaga kokkupõrgetest tuleb teada anda. Metssiga on suuruluk, mistõttu kokkupõrge temaga pole ohtlik mitte ainult metsloomale, vaid võib olla traagiliste tagajärgedega ka liiklejatele. Seetõttu tuleb metsavahelistel lõikudel olla ettevaatlik ja vähendada kiirust. Eriti ettevaatlik tuleks olla öösel, videvikus ja varahommikul, mil ulukid on aktiivsemad. Samuti tasub olla tähelepanelik liiklusmärgi «metsloomad» mõjupiirkonnas, millega tähistatakse kohti, kus metsloomade teele ilmumine on kõige tõenäolisem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles