13 tonni prügi pani Pernova tegutsema

Karin Allik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pernova telgis uurivad lapsed muu hulgas kalu, et õppida tundma ­kodukandi keskkonda.
Pernova telgis uurivad lapsed muu hulgas kalu, et õppida tundma ­kodukandi keskkonda. Foto: Lilli Tölp

Igal suvekuul kantakse Pärnu rannast minema üle nelja tonni prügi, hooajaga kokku lausa 13. See on kahjuks vaid jäämäe tipp, sest merre, kus pärnakas end palava ilmaga jahutamas käib, jõuab iga päev lugematul hulgal plasti. Pernova keskus loodab aga olukorda leeven­dada, alustades rohujuure tasandilt.

Juba teist aastat on hariduskeskus tulnud suveks telgiga randa, et tutvustada lastele ja vanematele Läänemere keskkonda. Projekt kannab sel korral pealkirja “Hoia merd! Säästa meid prügisupist”.

“Mida sa ei tunne, seda on raske armastada,” tõdes suvel Pernovas tegutsev bioloogiaõpetaja Kadri Pulk. Tema sõnutsi ongi ettevõtmise üles­anne teha kohalikud ja külalised tuttavaks ümbritsevaga: mikroskoobiga jälgitakse liiva, rannal korjatakse karpe, lahti lõigatakse räimesid. Nõnda tekib inimestel suurem huvi ja kiindumus siinse looduse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles