Eesti võib saada uue üüratu rahvuspargi (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruunkaru Alutagusel jalutamas
Pruunkaru Alutagusel jalutamas Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Valitsus arutab neljapäevasel istungil 11 looduskaitse- ning -kaitseala põhjal uue rahvuspargi - Alutaguse rahvuspargi moodustamist.

Valitsus arutab neljapäevasel istungil looduskaitseseadust muutvat eelnõu, millega moodustatakse Ida-Eesti tüüpiliste ja haruldaste soo-, metsa- ja rannikumaastike ning pärandkultuuri kaitseks Alutaguse rahvuspark, edastas valitsuse pressiesindaja.

Kavandatava rahvuspargi pindala on 43 568 hektarit. Kogu ala on juba kaitse all ning piirangute ulatus rahvuspargi loomisega ei kasva.

Loodav rahvuspark paikneb Ida-Viru maakonnas ning see luuakse olemasolevate kaitsealade põhjal. Alutaguse loodavasse rahvusparki kuuluvad Puhatu, Agusalu, Muraka ja Selisoo looduskaitsealad ning Kurtna, Smolnitsa, Jõuga, Struuga ja Mäetaguse maastikukaitsealad, Narva jõe ülemjooksu hoiuala ning Iisaku parkmetsa kaitseala. Loodavast rahvuspargist moodustab riigimaa 42 627 hektarit ning eramaa 910 hektarit.

Kavandatav rahvuspark koosneb mitmetest lahustükkidest, mis tähendab, et olemasolevate kaitsealade vahele jäävaid piirkondi ei liideta loodava rahvuspargiga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles