Pessimistliku optimisti lahkumine

Martin Pent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellisena nägi kunstnikusilm Epp Saart 2007. aastal.
Sellisena nägi kunstnikusilm Epp Saart 2007. aastal. Foto: Tiiu Veersalu

Epp Saare pühendumus teatrile saatis teda kogu elu, jättes jõulised jäljed maha ka Rakveresse, kus endine näitleja ja lavastaja aastaid töötas ning noori näitlemise kaudu ellu aitas.

Päev enne oma 71. sünnipäeva lahkus viimsele teekonnale endine Rakvere teatri näitleja, pikaaegne kooliteatri juht ning lavastaja Epp Saar. Saar sündis Pärnus 24. juulil 1947. aastal, pärast Tallinna pedagoogilise instituudi lõpetamist aastal 1974 astus ta Rakvere teatri lavale. Ja kuigi kutselise näitleja põli jäi üpris lühikeseks, leides lõpu järgmise kümnendi algul, oli Saar teatriga seotud kogu elu.

Esimene suur tunnustus saabus pärast lahe teisele kaldale kolimist taasiseseisvumisajajärgu alguspäevil, selle tõendiks on Lapua linna kultuuripreemia aastast 2006 ning Soome Harrastusteatrite Liidu kõrgem aumärk, mille Saar pälvis kuus aastat hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles