Iisraeli mürsutules sai surma kolm palestiinlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli Merkava tank Gaza piiri ääres.
Iisraeli Merkava tank Gaza piiri ääres. Foto: JACK GUEZ / AFP

Iisraeli mürsutules sai kolmapäeval Gaza linna idaosas surma kolm palestiinlast, teatasid sektori meditsiinitöötajad.

Iisraeli armee kinnitas rünnakute toimumist vastuseks islamiliikumise Hamasi võitlejate avatud tulele Gaza sektori piiril. Sõjaväe täpsustuse kohaselt avati suurtükkidest tuli seitsme Hamasi sõjalise sihtmärgi pihta.

Hamasi avalduses teatati, et tegemist oli nende Shejaiya piirkonna võitlejatega, kes said surma Iisraeli rünnakus vaatluspostile.

"Veidi aega tagasi tulistasid terroristid juudiriigi sõdureid Gaza piiril. Vastuseks tulistas meie suurtükivägi seitset sõjalist sihtmärki Gazas, mis kuuluvad terroriorganisatsioonile Hamas," kirjutati Iisraeli armee teadaandes.

Maailmaorganisatsiooni Lähis-Ida saadik Nikolai Mladenov oli alles päev varem kiitnud, et Iisrael ja Hamas olid laupäeval Gaza sektoris järjekordsele hukatuslikule kokkupõrkele väga lähedal, kuid tänu ÜRO ja Egiptuse diplomaatilistele ponnistustele suudeti see ära hoida.

Mladenov ütles ÜRO Julgeolekunõukogus, et jõudis just tagasi Gazast, kus on olukord hakanud maha rahunema, ehkki on veel pinev.

Diplomaat hoiatas, et kui olukorra halvenemise vastu midagi tõsiselt ette ei võeta, on järgmine plahvatus peaaegu kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles