Jeemeni ülestõusnud ründasid Saudi Araabia naftatankerit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankerile lasti laadimine Saudi Araabia Aramco Ras Tanura naftatöötlemistehases.
Tankerile lasti laadimine Saudi Araabia Aramco Ras Tanura naftatöötlemistehases. Foto: AHMED JADALLAH / REUTERS

Jeemeni huthimässulised ründasid Punasel merel Saudi Araabia naftatankerit, teatas Saudi sõjaline koalitsioon kolmapäeval.

Tanker oli "huthide ja Iraani terrorirünnaku sihtmärk", tsiteeris koalitsiooni Saudi telekanal Al-Ekhbariya.

"Naftatanker sai kergelt kahjustada ja huthimässulised põhjustasid peaaegu keskkonnakatastroofi," lisati koalitsiooni teadaandes.

Avalduses tankeri nime ega suurust ei öeldud.

Huthimeelne telekanal Al-Masirah teatas varem, et mässulised ründasid Saudi sõjalaeva Al-Dammam.

Jeemeni kodusõjas on vastamisi Iraaniga liidus huthi šiiamässulised ning rahvusvaheliselt tunnustatud Jeemeni valitsus ja sellega liidus olev Saudi Araabia sõjaline koalitsioon. Jeemeni relvakonfliktis on alates 2015. aastast surma saanud umbes 10 000 inimest. ÜRO hinnangul on kodusõda toonud Jeemenis kaasa tänapäeva suurima humanitaarkriisi.

Jeemeni poliitilise ülemnõukogu eesistuja Mahdi al-Mashat saatis Vene presidendile Vladimir Putinile, Hiina presidendile Xi Jinpingile ja Prantsuse presidendile Emmanuel Macronile kirja palvega aidata lõpetada Jeemeni kodusõda, edastas teisipäeval portaal fontanka.ru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles