Venezuelas seotakse rahareformi käigus valuuta krüptorahaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolas Maduro tutvustas uut valuutat.
Venezuela president Nicolas Maduro tutvustas uut valuutat. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Venezuela president Nicolás Maduro teatas Venezuela riigitelevisiooni otseeetris, et 20. augustist denomineeritakse Venezuela valuuta bolivar ja see seotakse krüptoraha petroga.

«Raha-krediidipoliitika reform algab 20. augustil. Lastakse ringlusse uus valuuta, suveräänne bolivar, mis on seotud petroga,» ütles Maduro ajalehe El Nacional teatel.

Uutel rahatähtedel on viis nulli vähem. Presidendi sõnul võimaldab uue vääringu krüptorahaga sidumine põhjalikult muuta riigi rahanduse olukorda.

Krüptorahast petrost teatas Maduro telepöördumises mullu 3. detsembril, öeldes, et see on tagatud Venezuela loodusvarade - nafta, gaasi, kulla ja teemanditega.

Rahvusvaheline Valuutafond prognoosis Venezuela aastainflatsiooniks miljon protsenti. Venezuela majanduskriisiga kaasneb hüperinflatsioon ja esmatarbekaupade puudus.

Mais valiti Maduro presidendiks teiseks ametiajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles