Tasub teada: kuumalainega ventilaatori kasutamine pole hea mõte

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Enrico Mantegazza / PantherMedia / Enrico Mantegazza/Scanpix

Ilmajaam on teatanud, et kuumalaine ei anna järele ning päevased temperatuurid võivad tõusta suisa 34 kraadini. Pole ime, et inimesed pöörduvad leevenduse saamiseks erinevate abivahendite poole.

Metro aga hoiatab, et magamistoas ventilaatori abil õhu pööritamine pole mitte eriti hea mõte ning võib suisa meid haigekski teha.

Nimelt võib ventilaator põhjustada astmahooge, silmade kuivust, lihasvalusid ning allergiaid – lisaks õhu jahutamisele paneb tiivik ju pöörlema ka tolmu ja õietolmu.

Selle asemel soovitab Metro püüda hoida ühte tuba päeval jahedana – selleks hoia kardinad ees. Kohvi ja alkoholi asemel aga joo vett, et kehatemperatuuri alandada.

Samas on muidugi ventilaatoriga magamisel omad plussid – õhk on jahedam ning pöörlevad tiivikud tekitavad rahustavat valget taustamüra. Üle tasub vaadata ka ventilaatori tiivikud ning need tolmust puhastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles