Tõusev trend: mis on poke-kauss? (1)

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hannes Eichinger / PantherMedia / Hannes Eichinger

Kindlasti oled Instagrami fotodel tähele pannud ahvatlevaid toidupilte hea ja paremaga täidetud kaussidest. Hoolega sätitud värvilised köögiviljad mõjuvad fotogeeniliselt ja vihjavad uuele trendikale toidule ehk poke-kausile. Millega on tegemist?

Poke (hääldatakse “poh-keh”) on Hawaii juurtega toit, mis on tehtud ainult parimast toorainest. Havai keeles tähendab poke viilutamist ja viitab kuubikuteks lõigatud toorele või marineeritud kalale, millele on tavapäraselt juurde lisatud riis, köögiviljad ja kaste. Poke-kausis mängivad maitsemeeltega kuuma ja külma vaheldumine ning kohtuvad toored ja küpsetatud elemendid.

Traditsiooniliselt kasutati Hawaiil poke tegemiseks enamasti tuunikala. Praegu lähenevad kokad toidule loominguliselt ja valida saab mitmete erinevate koostisosadega poke-kausside seast. Lisaks riisile kasutatakse näiteks nuudleid, tatart, kinoad. Kala asemel on võimalik tellida kana või krevettidega variant või katsetada hoopis taimetoidukaussi.

Hoolimata pikast ajaloost, on poke-kauss ülemaailmse trendistaatuse saavutanud alles nüüd. Roa populaaruse üle ei ole aga põhjust imestada, sest tegemist on lihtsa, värske ja maitsva toiduvalikuga, mis on samaaegselt ka tervislik ja millest saab kõhu mõnusalt täis.
 

Kas Sina oled juba poke-kaussi proovinud?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles