Pakistani veriste valimiste võitja sära varjutavad süüdistused pettuses

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi lõplikud tulemused polnud selgunud, tähistasid Pakistani kriketikuulsuse Imran Khani toetajad Islamabadi tänavatel valimisvõitu.
Kuigi lõplikud tulemused polnud selgunud, tähistasid Pakistani kriketikuulsuse Imran Khani toetajad Islamabadi tänavatel valimisvõitu. Foto: AAMIR QURESHI/AFP/Scanpix

Pakistanis üleeile sõjaväe valvsa pilgu all peetud valimistest on väljumas võitjana riigi 1992. aastal kriketi maailmameistriks viinud 65-aastase Imran Khani partei, kuid tema pearivaal, senine võimupartei Pakistani Moslemi Liiga (PMLN) süüdistab sõjaväge tulemuste mõjutamises Khani kasuks.

Pettusesüüdistusele andis hoogu juurde seegi, et kui ametlikult pidid tulemused selguma kell kaks eile öösel, siis ka tund pärast tähtaega oli loetud vaid kolmandik häältest. Valimiskomisjon põhjendas segadust hääletusandmete edastamise tarkvara probleemidega, kuid isegi veel eile õhtupoolikul polnud selge, millal lõplikud tulemused selguvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles