«Sajagaaa! Elagu Viljandi folk!»

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks peojuhtidest, Silver Kaljula (käes heinapuhmakad) algatas avatseremoonia lõppedes heinasõja. FOTO: Marko Saarm
Üks peojuhtidest, Silver Kaljula (käes heinapuhmakad) algatas avatseremoonia lõppedes heinasõja. FOTO: Marko Saarm Foto: Marko Saarm

Nende sõnadega algas noortele ja Eesti Vabariigi sajandale aastapäevale pühendatud 26. Viljandi pärimusmuusika festival. «Hoiame nooruslikku kütet kogu peo!» hüüdis rohelise habemega noormees Žiguliga Kaevumäe lavale veeredes.

Mailis Reps lausus, et Viljandi folgita pole korralikku suve. Tema eristab folke selle järgi, kes ta kuuest lapsest temaga folgil kaasas oli. «Iga organism on nii tugev, kui toitvad ja laiaulatuslikud on ta juured. Siin saame mõtiskleda, kes me oleme ja kust me tuleme,» ütles ta.

Viljandi linnapea Madis Timpson rääkis, et Viljandi folk on kõige lojaalsema publikuga festival. Ta tänas korraldajaid, kes pole seda lojaalsust iseenesestmõistetavaks pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles