Sisuturundus

«Minu parim retsept» võistlustöö: Mahlane punasesõstra-kohupiimakook

FOTO: FreshGO

E-toidupoe FreshGO retseptivõistluse «Minu parim retsept» järgmine retsept kasutab ära hetkel koduaedu vallutanud mõnusad hapukad punased sõstrad. Lisaks on see kook gluteenivaba, sest selles on nisujahu asemel kasutatud kaerajahu.  

Imemaitsva koogi autor on Veronika Humal, kes on pärit Saaremaalt. Ta armastab kokkamist ja uute retseptide katsetamist. Kuna küpsetamine on tema kirglik hobi, peab ta ka isiklikku kokandusblogi Kirg küpsetamise vastu.

Koostisosad

Telli kõik koostisosad vaid 11,35€ eest FreshGO e-poest koju SIIT.

Põhi

  • 80 g võid
  • 50 g suhkrut
  • 200 g kaerajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 muna

Täidis

  • 2 muna
  • 400 g kohupiima
  • 250 g punaseid sõstraid
  • 150 g suhkrut

Valmistamine

Kõigepealt valmista koogipõhi - sega omavahel segatud kuivained sulatatud või ja munaga, kuni moodustub ühtlane mass. Suru see küpsetuspaberiga kaetud 20 cm koogivormi põhja ja külgedele (parajalt kõrgele, et täidis üle servade ei ulatuks).

Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga ühtlaseks, sega kohupiimaga (kui kohupiim, mida kasutad, on väga kuiv, lisa veidi hapukoort) ja viimasena sega juurde punased sõstrad.

Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45 minutit.

Ahjust välja võttes tundub täidis veel pehme, kuid kohupiim muutub jahtudes tahkemaks ja antud kook tulebki enne serveerimist täielikult jahutada. Kohupiimakoogid on parimad otse külmikust võttes.

Osale FreshGO retseptivõistlusel «Minu parim retsept»

«Minu parim retsept» on FreshGO e-toidupoe korraldatav retseptivõistlus. Konkursi peaauhinnaks on ühiskokkamine koos Anni Arroga, millest ilmub ka videolugu ning mahukas artikkel Postimehes. Rahva lemmiku retsepti autorit premeeritakse 150€ FreshGO krediidiga ning teisi ootavad mitmed magusad üllatusauhinnad. Võistlus kestab 31. juulini ja oma retsepti saab sisestada SIIN.

    Loe ka neid

    Tagasi üles