Orbán: vajame teistsuguse rändepoliitikaga Euroopa Komisjoni (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orbán.
Ungari peaminister Viktor Orbán. Foto: Axel Schmidt / Reuters / Scanpix

Ungari peaminister Viktor Orbán ütles raadiousutluses, et rändekriisi lahendamiseks on vaja uut, teistsuguse lähenemisega Euroopa Komisjoni.

«Vajame uut Euroopa Komisjoni... uue lähenemisega,» ütles peaminister.

«Pärast Euroopa Parlamendi valimisi vajame Euroopa Komisjoni, mis ei karistaks oma piire kaitsvaid riike nagu Ungari,» rõhutas Orbán, kelle sõnul tuleks karistada hoopis neid, kes lasid miljonid pagulased Euroopasse. Ta ei nimetanud konkreetseid riike.

Orbán märkis, et Euroopa Komisjoni otsusel pöörduda Ungari rändeseaduse küsimuses Euroopa Liidu kohtusse ei ole tähtsust, sest komisjoni volitused lõppevad tuleva aasta mais. Seejuures võrdles peaminister komisjoni viimaseid otsuseid ja ettepanekuid konnakoibade viimaste tõmblustega bioloogiliste katsete ajal, mida ta koolipõlves nägi.

Järgmine Euroopa Parlament valitakse 2019. aasta mais.

Euroopa Komisjoni pöördus juulis Ungari rändeseaduse küsimuses Euroopa Liidu kohtusse, sest see ei järgi pagulastele redupaiga võimaldamist ja nende tagasisaatmist puudutavaid seadusi.

Ungari parlament muutis juunis mitut seadust ja võttis vastu seaduse «Peatage Soros», mis piirab pagulaste Ungarisse lubamist ja muudab nende abistamise kuriteoks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles