Õpetajad: meie asemel võinuks siin olla ka meie kolleegid

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta õpetajad ja nende lähedased
Aasta õpetajad ja nende lähedased Foto: Sille Annuk

Nii Paldiski gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Enel Pärsi kui ka Märjamaa muusika- ja kunstikooli direktori Maiu Linnamägi hinnangul võinuks aasta õpetaja aunimetuse saada ka nende kolleegid.

Linnamägi arvates on keeruline öelda, et milline peaks olema hea õpetaja, sest halb inimene ei saakski õpetaja olla.

«Kuid mis määrab hea õpetaja, see on selline küsimuste küsimus. Peab oma eriala tundma ja kõike muud ka juurde,» võttis ta kokku.

Pärsi hinnangul peaks hea õpetaja olema kindlasti kannatlik, empaatiavõimeline, rahulik ja nõudlik, kuid samas ka huumorisoonega, loominguline ja tänapäeva avatud maailmas uuendusmeelne.

Pärs tõstis samas esile, et Paldiski gümnaasiumis töötavad ääretult toredad ja tugevad õpetajad ning kindlasti oleks neil aasta õpetaja tiitlit väärivaid kandidaate veel olnud.

«Mina usun, et siin võinuks minu kolleegide hulgast olla kes iganes,» kinnitas ka Linnamägi.

Eesti õpetajatel soovitas Pärs aga jääda sellisteks nagu nad on, sest siinsetes koolides töötavad tema arvates need, kes tahavad tööd teha ja teevad seda südamega.

«Õnneks on meil tarku mehi piisavalt olnud ja nende tarku mõtteid on talletatud,» lisas Linnamägi. «Õnn pole see, kui sa tegeled sellega, mis sulle meeldib, vaid sulle meeldib see, mida sa iga päev tegema pead. Seda ma sooviksingi õpetajatele, et neil oleks see õnn.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles