Õpetaja: pole kindel, kas minister tahab kuulda, mis mul südamel on

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Marksoo
Martti Marksoo Foto: Sille Annuk

Tänasel aasta õpetaja üritusel õpetajate nimel sõna võtnud Rakvere Reaalgümnaasiumi direktor ja majandusainete õpetaja Martti Marksoo heitis kõne alguses nalja, et kui ministeeriumist öeldi talle, et ta räägiks sellest, mis tal südamel on, siis seal võivad olla asjad, mida minister võib-olla kuulda ei tahaks.

«Kuid mul on suur au teie ees ja seas olla. On suur au olla õpetaja ja seda mitte täna vaid iga päev,» ütles Marksoo.

Ta avaldas kõigi õpetajate nimel siirast lootust, et riik näitab üles tõsist tahtmist ja saadakse asjad nii kaugele, et haridust ja haritust hakatakse reaalsetes tegudes väärtustama.

«Olles ise põhiametilt koolijuht, tahaks teile ja Eesti õpetajaskonnale avaldada siirast tänu ja austust südamega tehtud töö eest,» sõnas ta. «Tänan teid, et olete koolile ja õpilastele kõigi olude kiuste truuks jäänud.»

Marksoo sõnul teevad nad seda tööd, et riik saaks toetuda haritutele ja paigas väärtushinnangutega inimestele – nii nüüd kui ka tulevikus.

«Ma väga loodan, et riigijuhid saavad sellest aru ja aitavad tagada meie haridussüsteemi stabiilsuse ja kvaliteedi,» sõnas ta. «Soovin ministeeriumirahvale selleks jõudu ja südikust. Teile, head õpetajad, lisaks jõule ja edule tahan soovida palju õnne ja palju õnne ka teie õpilastele – neil on kõvasti vedanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles