Visa kättemaksja (10)

Holger Roonemaa
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Browder
Bill Browder Foto: Adrian Wyld/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Venemaa kunagise suurima välisinvestori Bill Browderi (54) elu eesmärk on kättemaks advokaat Sergei Magnitski surma eest. Tema eestvedamisel on mõlemal pool Atlandi ookeani vastu võetud nn Magnitski nimekirjad, millega on sanktsioonid kehtestatud advokaadi surmaga seotud inimestele.

Sama järjekindlalt ajab Browder nende sadade miljonite jälgi, mille pärast Magnitski tapeti ja mis hiljem muuhulgas Danske Eesti kaudu puhtaks pesti. Eesti prokuratuur lõpetas algsed kriminaalmenetlused, Browder vaidlustas. Kohus ei rahuldanud, Browder vaidlustas uuesti.

Paljud oleksid järgi andnud, aga Browder esitas uue kaebuse, süüdistades 26 Danske Eesti töötajat kuritegelikku gruppi kuulumises, sest just nemad lasid rahapesul toimuda. Ühe tulemuse see avaldus juba saavutas, kui Tallinna börs teatas, et Tõnu Vanajuur on sunnitud börsi juhtivalt ametikohalt tagasi astuma.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles