Rakvere poisid teatrilaval

Kirke Tobreluts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored näitlejad publiku valvsa pilgu all.
Noored näitlejad publiku valvsa pilgu all. Foto: Airi Parijõgi

Rakverest pärit klassivennad Toomas Patrik Parijõgi ja Karl-Sebastian Võhma on näidendis “Kostja ja hiiglane” koos laval.

Suvelavastus “Kostja ja hiiglane” püüab näidata Eesti esimese presidendi Konstantin Pätsi salapärast olemust. Otsitakse vastust küsimusele, kes oli Päts tegelikult. Tükk põhineb Eesti ühe mõistatuslikuma tegelase elul, kes oli seotud paljude ajaloos tähtsate hetkedega.

Kümneaastane Toomas Patrik Parijõgi kujutab Pätsi pojapoega Mattit ning temaga ühevanune klassivend Karl-Sebastian Võhma kolonel Grabbi poega Hellarit ja Pätsi teist pojapoega Hennu. Karl-Sebastiani ema rääkis, et poistel läheb proovides väga hästi.

“Neil saab seal nalja ja teised näitlejad on väga toredad,” sõnas noore näitleja ema Jaanika. Poisi enda sõnul läks viimastes proovides eriti hästi. “Terve läbimäng oli vaid ühe pausiga, sai kiirelt,” lausus Hellarit ja Hennu kehastav Karl- Sebastian Võhma. Poisi sõnul kestsid proovid vahel lausa hilisõhtuni välja ja see oli väsitav. Üldiselt oli ta seda meelt, et näitlejaks ta ei kipu.

“Kogemus on väga hea, aga näitleja olla pigem ei taha,” lausus poiss. Karl-Sebastiani sõnul andis ka sõber Toomas Patrikule näitlemine hea kogemuse, kuid plaane on veel vara teha.

Tüki esietendus oli kolmapäe-val, lavastust on võimalik näha veel Viinistu katlamajas 5. augusti­ni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles