Põllumees: tänavune sööt on kulla hinnaga

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinategu.
Heinategu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Neli aastat tagasi esimese Saaremaa aasta põllumehe tiitli pälvinud Indrek Haameri kinnitusel on selle aasta suurim murekoht söödavarumine.
 

«Selle aasta sööt on kulla hinnaga. Esimene niide – me ei pane väetist ka ega midagi – oli ikka niivõrd lahja, palju kehvem kui varasematel aastatel,» rääkis Saarte Häälele Orissaare vallas Väike-Pahila külas tegutsev põllumees Indrek Haamer.

Teise ja ka kolmanda niite tegi ta ristiku- ja lutsernipõllult. Praegu teeb teist niidet soomaadelt. Nüüd on ilma jälle teise kanti pööranud, vihma on olnud nii palju, et hakkab liiga tegema. «Paar päeva tagasi tuli 35 mm vihma, soo sõna otseses mõttes ujub. Nii meeletu vesi on peal,» kirjeldab Haamer, kelle sõnul on mure, et kui nii palju vihma peale toob, siis materjali saab isegi kätte, aga kuna maa on nii pehme, siis rikub jällegi põllu ära.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles