GALERII Malbelt vaoshoitud Curly Strings pakkus rahvale lusti ja hingerahu

Berit Tugi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curly Strings võttis kontserdile kaasa paljud oma lugude autorid. 
Curly Strings võttis kontserdile kaasa paljud oma lugude autorid. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tänase õhtu üks oodatumaid esinemisi oli kindlasti ansambli Curly Stringsi kontsert, mis pakkus elevust, rõõmu ja kerget folkmuusikat.

Tegemist ei olnud tavalise kontserdiga - bänd avaldas austust oma kuulsate lugude autoritele ja lavale tulid muuhulgas ka Jaan Pehk, Aapo Ilves ja Kristiina Ehin. Tunni aja jooksul jutustasid vaheklippidena ka laulude autorid ekraani vahendusel, kust nad ammutasid inspiratsiooni ja kuidas sõnad lõpuks laulu sisse jõudsid.

Eestlastele omaselt oli kontserdi õhkkond rahulik ja igaüks nõksutas puusi muusika taktis. Vahel oli isegi selline tunne nagu aeg oleks seisma jäänud - rahvas kiikus paremale ja vasakule ning kuuldavale tulid tumedad bassikäigud kiirete mandoliiniakordide taustaks.

Kui esitamisele tulid tuntud lood "Üle ilma" ja "Kauges külas" laulis kaasa igaüks, kes oli kontserdile tulnud. Sõnu teadsid nii viieaastased poisid kui ka eakamad vanadaamid. Tantsuks küll ei läinud, aga midagi salapärselt kaasakiskuvat oli Curly Stringsi kontserdil küll. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles