USA eriprokurör kutsub Manaforti protsessile 35 tunnistajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Manafort Alexandria kohtuhoone juures.
Paul Manafort Alexandria kohtuhoone juures. Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS

USA eriprokurör Robert Mueller kutsub USA presidendi Donald Trumpi endise kampaaniajuhi Paul Manaforti protsessile 35 tunnistajat, teatas reedel kohalik meedia.

Prokuratuur edastas Alexandria föderaalkohtule tunnistajate nimekirja reedel. Nimekirjas on raamatupidajaid, abisid ja isegi Manaforti sõpru. Manaforti kohtuasi algab teisipäeval vandemeeste valimisega.

Tunnistajate seas on muu hulgas demokraadist poliitiku Bernie Sandersi valimiskampaania poliitiline nõunik ja strateeg Tad Devine, Manaforti isiklik raamatupidaja Philip Ayliff, kinnisvaraärimees ja sõber Wayne Holland ning äripartner Max Katzman.

USA föderaalkohtunik tühistas juunis Manafortile määratud koduaresti ja saatis ta enne eelseisvat kohtuprotsessi vangi.

Eriprokurör Mueller esitas tollal kohtule kaebuse, milles öeldakse, et Manafort võttis tunnistajatega telefonitsi ja krüpteeritud sõnumitega ühendust ning "tahtis neilt saada valeütlusi". Kohtule esitatud dokumentides kinnitas prokuratuur, et Manafort tahtis saada valeütlusi tunnistajatelt, kes peavad andma kohtus ütlusi niinimetatud Habsburgi grupi kohta, mis väidetavalt tegi seadusvastast lobitööd Ukraina heaks.

Manaforti süüdistatakse muu hulgas rahapesus, maksu- ja pangapettuses ja tegutsemises välisriigi valitsuse lobistina ilma nõutud registreerimiseta. Ta oli koduarestis miljonite dollarite suuruse kautsjoni vastu. Vangistamise põhjustas süüdistus, et ta üritas mõjutada tunnistajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles