Saarte Hääl: Muhu uisk päästis saksa luksusjahi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhulaste alus oli kohe kenasti võtta, kuna selle meeskonnaliikmed on ka vabatahtlikud merepäästjad.
Muhulaste alus oli kohe kenasti võtta, kuna selle meeskonnaliikmed on ka vabatahtlikud merepäästjad. Foto: Raido Peet/Saarte Hääl

Muhu merepääste koos abilistega sai seitse tundi vaeva näha, et päästa Viirelaiu lähistel madalikule sõitnud sakslaste 25meetrine luksusjaht Mulligan.

Päästeoperatsiooni juhtinud Mihkel Jürisson  Muhu merepäästest ütles saarte Häälele, et sakslased lähenesid Kuivastu sadamale valel kursil ning seisma jäädi madalikul, kus 2,9-meetrise süvisega laev sõitis kahemeetrisesse vette ning rammis ennast meetrijagu liivasesse pinnasesse. «Paar sammu eemal oli juba 1,4 meetrit vett,» ütles Jürisson ja selgitas, et sakslastel oli kasutusel puudulik merekaart.

Alguses püüti jahti erinevate manöövritega lahti saada, kuid asjatult. 50tonnine kaunitar ei kavatsenudki Viire madalalt lahkuda.

Appi võeti hiljuti purjede alla saanud Muhu uisk Moonland, mis oma 162-hobujõulise mootoriga hakkas sakslasi välja tirima. Kusjuures Moonland ise kaalus täpselt poole vähem kui sakslaste laev. Uisuga sikutati Mulligani välja viis tundi, kokku kestis operatsioon seitsme tunni jagu. «Edu tõid uisu tõmbamine ja vabatahtlike professionaalne toetav tegevus,» kiitis Jürisson kaaslasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles