Vene häkkerid ründasid Saksa ringhäälingut (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringhäälingu ZDF logo.
Ringhäälingu ZDF logo. Foto: Caro / Olaf Jandke / Scanpix

Kaks Saksamaa suurimat ringhäälingujaama ZDF ja WDR teatasid, et on langenud Vene häkkerite rünnaku ohvriks. Pole teada, mis oli ründajate eesmärk või kas rünnaku käigus varastati tundlikku informatsiooni.

Vene häkkerite rühmitus «Sandworm» võttis juunis sihikule kaks Saksamaa suurimat avaliku ringhäälingu jaama SDF ja WDR. Kuigi küberrünnak avastati võrdlemisi kiiresti, pole siiani teada, mis oli rühmituse eesmärk või kas rünnaku käigus varastati tundlikku informatsiooni.

ZDF kinnitas rünnakut eile, lisades, et see puudutas ainult kümmet arvutit. WDR keeldus julgeolekukaalutlustel juhtumit kommenteerimast.

Arvatavasti tegutseb rühmitus «Sandworm» Vene Luure Peavalitsuse (GRU) alt. USA riiklike prokuröride väitel võis rühmitus olla seotud ka 2016. aasta Ühendriikide presidendivalimiste ründamisega.

Esimesed märgid rühmituse tegevusest ilmnesid 2013. aastal ning Saksa luure andmetel on see korraldanud rünnakuid NATO arvutisüsteemide, mitme lääneriigi kommunikatsiooniettevõtte ja Ukraina energiataristu vastu.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles