Prokurör saatis Virumaa sarivägistaja kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla
Vangla Foto: SCANPIX

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette noormehe, kes politsei uurimisandmetel pani mullu sügisest kuni tänavu kevadeni Virumaal toime rea vägistamisi ning ühe tapmise.


Eeluurimisel kogutud andmete järgi said 19-aastase Nikita võikad kuriteod alguse mullu septembris, kui ta tungis Sillamäel Tolstoi tänaval kallale 1958. aastal sündinud Mihhailile ja pussitas ta surnuks. Samuti lõi noormees noaga 1959. aastal sündinud Nataljat, kes jäi siiski ellu.

Pärast veretööd asus Nikita ründama keskealisi naisi, kellest kolm ta uurimisandmetel vägistas, kolmel juhul jäi aga seksuaalkuritegu katse staadiumisse. Politsei andmetel pani noormees vägistamised toime mitme kuu vältel kuni tänavu maini.

«Kriminaalasja eeluurimise lõppedes sai Nikita süüdistuse tapmises, kolmes vägistamises, kolmes vägistamise katses ning kahele mehele ja ühele naisele kergemate kehavigastuste tekitamises,» ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk.

Enne süüdistuse kohtus avaldamist ei soovi prokuratuur noormehe kuritegudest täpsemalt rääkida. Küll aga kinnitas prokuratuur, et Nikita seoseid mitme varasema Virumaal toimunud ja senini lahenduseta püsinud tapmisega uurimise käigus ei leitud.

Politseinikud tabasid Nikita tänavu juuli alguses ja sellest ajast saati viibib ta kohtu määruse alusel vahi all. Kohtus süüdimõistmise korral ootab teda kuni 15-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles