Niinistö: Soome tuleb majanduskriisist hästi välja

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauli Niinistö
Sauli Niinistö Foto: SCANPIX

Koondpartei tulevane presidendikandidaat Sauli Niinistö usub kindlalt, et Soome tuleb euroala majanduskriisist hästi välja.

Niinistö sõnul teatakse Soomet maailmas muu hulgas kvaliteedi ja usaldusväärsuse tõttu, vahendas YLE.

«Loomulikult on olukord keeruline ja tulevik võib paista isegi tume. Kui vaatame ajas tagasi, siis Soome oli pärast Teist maailmasõda kõige edukam riik. Kuna meil pole materiaalseid eeldusi, siis peab see tulenema vaimsetest väärtustest ja seisukohtadest,» usub ta.

«Soomlane austab oskusi, töö tegemist, on usaldusväärne ja parajalt tagasihoidlik.»

Niinistö arvates on avalikkuses kasutatav sõna eurokriis vale termin. Pigem tuleks rääkida kriisist, kuhu läänemaailm on sattunud ülelaenamise pärast. Ta tõi selle nähtuse eredaima näitena välja Kreeka.

«2000ndatel läks hästi, kuid sellest ei piisanud ja elu pidi minema veelgi paremaks ning see toimus laenuraha abil. Nüüd oleme aastate 2006-2007 tasemel ja ega ka siis asjad just hirmus pahasti ei olnud.»

Niinistö esines eile Turu ülikoolis täissaalile. Ta avas loengutesarja, kus astuvad riburada üles presidendikandidaadid. Niinistö ise Koondpartei ametlik kandidaat veel pole.

Presidendivalimised tulevad tema sõnul huvitavad. Aeg on murranguline üle maailma ja ka Soome peab seisukoha võtma, lisas ta. «Küllap saame kuulda kandidaatide arvamusi sellest, kuidas edasi liikuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles