Janukovitš: Tõmošenko otsus pole lõplik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovitš.
Ukraina president Viktor Janukovitš. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovitš teatas täna, et opositsioonijuhi Julia Tõmošenko seitsmeks aastaks trellide taha saatnud kohtu otsus pole lõplik.

«See (otsus – toim) on muutnud Euroopa Liidu murelikuks ja me saame aru, miks see nii on,» ütles ta AFP teatel Kiievis ajakirjanikele. «Täna tegi kohus oma otsuse praeguse kriminaalkoodeksi raamistikus. See ei ole lõplik otsus.»

Janukovitš tunnistas, et ilma vähimagi kahtluseta on tegemist kahetsusväärse juhtumiga, mis takistab Ukraina lõimumist Euroopaga.

EL teatas täna, et kohtuotsuse tõttu on ohus ELi-Ukraina assotsiatsioonileping – esimene samm Kiievi teel ühenduse liikmeks.

Janukovitš märkis, et apellatsioonikohus pole Tõmošenko süüasjas otsust veel teinud. Ühtlasi viitas president kaudselt võimuerakonna Regioonide Partei võimalikule soovile dekriminaliseerida kriminaalkoodeksi säte, milles Tõmošenko süüdi mõisteti.

Ühtegi konkreetset sammu seaduse muutmiseks pole veel astutud, kuid Janukovitš teavitas oma nõunike sõnul sellest kavast isiklikult ELi riigipäid eelmise kuu idapartnerluse tippkohtumisel Varssavis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles