Zopp sai tänu heale turniirile erikutse Kitzbüheli võistlusele

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp
Jürgen Zopp Foto: Peter Schneider / EPA / Scanpix

Gstaadis esmakordselt ATP turniiril poolfinaali jõudnud Jürgen Zopp rõõmustas pika eemaloleku järel maailma edetabeli esisajasse naasmise kui ka järgmiseks nädalaks Kitzbüheli turniiri põhitabelisse pääsemise üle.

Zopp teenis kutse Kitzbühelisse tänu eilsele võidule Facundo Bagnise üle. «Teadsin, et kui siin poolfinaali pääsen, saan sinna peale. Mängu ajal ma sellele küll otseselt ei mõelnud, aga väikse motivaatorina mõjus kindlasti,» rääkis Zopp.

Homme reisib ta Šveitsist Austriasse, kus peab avaringi kohtumise teisipäeval – vastaseks sakslane Maximilian Marterer, kes paari kuu eest Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste kolmandas ringis kindlalt kolmes setis Zopi hiilgava tee lõpetas.

Gstaadis tehtu võttis Zopp kokku järgmiselt: «Terve turniir oli üks suur võitlus. Kvalifikatsiooni läbisin suhteliselt libedalt, aga põhitabelis olid kõik neli kõvad mängud. Tagajoonemängu ja löökide osas ei tundnud ma end kaugeltki kõige paremini, aga serv kandis imeliselt hästi. Mõistagi olen poolfinaali jõudmisega väga rahul.»

Uuel nädalal tõuseb Zopp taas maailma edetabeli saja parema sekka. Viimati kuulus ta sinna jaanuaris 2013.

«Näiteks treener Kim Tiilikaineniga ei ole ma kordagi sellest eesmärgist rääkinud. Nii ongi: sa ei keskendu igapäevases töös rankingule, aga iga mängija teab ometi peast oma kohta, äralangevaid punkte ja muud sarnast. Minu jaoks on pigem oluline ja enesekindlust lisav, et olen taas esisajas peaaegu kuue aasta järel. Arvestades kõike vahepeal toimunut oli see päris pikk ja vaevarikas teekond. Aga pean suureks töövõiduks, et sinna tagasi jõudsin,» sõnas eelnevatel aastatel erinevate vigastustega kimpus olnud Zopp, kellel märtsis täitus 30. eluaasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles