IRL: kapo peaks uurima ka teisi omavalitsusi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL arvates peaks võimalikke korruptsioonijuhtumeid teistes omavalitsustes kontrollima kapo.
IRL arvates peaks võimalikke korruptsioonijuhtumeid teistes omavalitsustes kontrollima kapo. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisuse hinnangul on  kaitsepolitsei tegevus kuue suurema Eesti linna korruptsioonijuhtumite uurimisel kandnud vilja ja nüüd  tuleks ka teiste omavalitsuste korruptsioonijuhtumite uurimine anda kapo kätte.

«Narvas, Pärnus ja Tallinnas algatatud kriminaalmenetlused näitavad, et  korruptsioon omavalitsustes on tõsisem, kui seda on tajutud või oletatud,» sõnas Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisuse liige Ken-Marti Vaher.

IRLi eestseisus toetab kapo pädevuse laiendamist ka teiste omavalitsuste  kontrollimisele, kuna Eesti võimekaim uurimisorgan suudab korruptsioonikuriteod lahendada.

«Õiguskaitseorganid teevad oma tööd hästi ja riik peab olema valmis nende  tegevust korruptsiooni ohjeldamisel igati toetama,» sõnas Vaher. Tema hinnangul on 2003. aastal alanud reformid muutnud kriminaalasutused  suutlikuks kaitsta riigi huve ja võidelda erapooletult suurkorruptsiooniga.

IRL peab kahetsusväärseks korruptsioonikahtlustuste alla langenud  omavalitsuste juhtide valulist reaktsiooni - rünnakut õiguskaitseorganite ja kohtusüsteemi sõltumatuse vastu.

«Viimaste päevade poliitilised rünnakud näitavad, et Eesti  õiguskaitseorganite sõltumatus ei ole kõigile meeltmööda,» lausus Vaher.

Tema hinnangul soovitakse ilmselt tagasi aega, mil võimurid tundsid end  puutumatute suveräänidena riigi ja omavalitsuste varaga ümberkäimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles